Goede manieren om koolhydraten te verbranden

Goede manieren om koolhydraten te verbranden

Iedereen wil wel meer koolhydraten verbranden. Maar dat is niet altijd even simpel. Wat voor manieren zijn daar nu effectief voor? Sporten of juist een beter dieet? Beide kan helpen, maar wat is nu de meest effectieve manier?

Zelf sporten maakt het verschil

Welke sporten verbrand je nu veel koolhydraten mee? Hardlopen is een goede sport om mee te beginnen. Rennen op zichzelf verbrandt al genoeg maar met hardlopen kan je zelf bepalen hoe lang je rent en wanneer. Zelfs met slecht weer kan je hardlopen, dus dan maar een rains regenjas curve aantrekken en gaan. Zwemmen is ook een goede optie. Het is makkelijk te doen met mooi weer, maar het is ook te doen in slecht weer of in open water. Trek een regenjas dames lang aan en ga naar buiten om een sport te doen. Zelfs met slecht weer.

Eten moet je weten

Goed eten is een belangrijke manier van het verminderen van koolhydraten. Het kan al helpen om koolhydraatarm te eten. Het eten van koolhydraatarm brood of pasta kan al een verschil maken. Maar vergeet niet om soms nog koolhydraten te eten. Ons lichaam heeft de stof nog steeds nodig.

Eet vlees of vis en eet volkorenbrood, pasta, wraps en dergelijke. Daar zitten minder koolhydraten in. Er zijn overal wel recepten te vinden voor gerechten met minder tot geen koolhydraten, bijvoorbeeld koolhydraatarme ovenschotels, lasagnes, pizza’s en nog veel meer.

Sporten in een team

Het is ook leuk om met mensen te sporten om van overige koolhydraten af te komen. Voetbal is een populaire sport waar je genoeg beweging mee krijgt. Of als je houdt van minder rennen dan zijn sporten zoals badminton of squashen misschien iets voor jou. Veel mensen kiezen vaak voor sporten die ze kennen. Tennis is dan ook erg populair. Je kan natuurlijk ook altijd gewoon nog kiezen voor de sportschool. Daar is genoeg keuze in manieren om in beweging te komen en het is binnen. Dan heb je ook geen last van het eventuele slechte weer. Korfbal of basketbal zijn ook nog leuke teamsporten die je kan doen met een vriend of vriendin om de motivatie erin te houden.

Motivatie, inspiratie

Om jezelf gemotiveerd te houden is het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen buiten je comfortzone. Het leuk maken van beweging is het gene wat die laatste zet kan zijn die je in beweging houdt. Laat jezelf inspireren door anderen of door leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld klimmen in een klimpark of doe mee met een marathon. Maak een bergwandeling, je kan het zo leuk maken als je zelf wilt. Het is belangrijk om door te zetten en dat kan moeilijk gaan als je minder motivatie hebt. Uit bed komen in het weekend kan lastig zijn, maar als je activiteit iets is om naar uit te kijken dan is het wel leuk voor jou als voor je lichaam. Zorg er wel voor dat je jezelf niet overbelast. Dat heeft namelijk ook weer effect op al je vervolgactiviteiten. Dat is ook niet wat je wilt.


Nieuwsoverzicht