Welke gewoonten moet ik volgen als ik diabetes heb?

Welke gewoonten moet ik volgen als ik diabetes heb?

Op dit moment zijn er ontzettend veel mensen met diabetes in ons land. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat je hier niets aan kunt doen. Sterker nog, met de juiste gewoontes ben je in staat om zelfs volledig van je diabetes type 2 af te komen als je geluk hebt. Nu begrijpen wij maar al te goed dat je niet weer waar je moet beginnen. We hebben het daarom makkelijk gemaakt door de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. Door dit.

Tip 1 – Begin niet gelijk met medicatie

De eerste tip is om niet gelijk met medicatie te beginnen als je denkt last te hebben van diabetes. Het is namelijk zo dat gezonde gewoontes ervoor kunnen zorgen dat je op een eenvoudige manier van je klachten af kunt komen. Wil je al beginnen met medicatie dan raden wij je aan om natuurlijke middelen eerst eens een kans te geven. Net als Cialis kopen met snelle levering is het ook voor diabetes mogelijk om natuurlijke middelen te gebruiken ter vermindering van de klachten. Op die manier hoef je niet gelijk met medicijnen op recept aan de haal.

  • Let op: dit geldt enkel voor mensen met diabetes type 2. Heb je diabetes type 1 dan is het wel van groot belang om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan. Hij kan je namelijk insuline voorschrijven nu je dit niet van nature genoeg aanmaakt. Zie voor meer informatie ook wel de website van het Diabetesfonds (bron onderaan artikel).

Tip 2 – Volg een gezond dieet

Gezond eten is essentieel voor het beheersen van diabetes. Concentreer daarom altijd of je wel goed genoeg eet. Je moet genoeg v fruit en groenten, magere eiwitten en volle granen binnenkrijgen op een dag. Beperk je inname van bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en vetrijke voedingsmiddelen.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om te werken met een professionele diëtist. Deze persoon kan helpen bij het ontwikkelen van een maaltijdplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Op die manier weet je zeker dat je eet wat jij specifiek nodig hebt.

Tip 3 – Sport met regelmaat

Regelmatig sporten kan je bloedsuikercontrole en uw algehele gezondheid verbeteren. Streef de meeste dagen van de week naar minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging. Dit kunnen activiteiten zijn als stevig wandelen, fietsen of zwemmen. Als je voor het eerst aan een vorm van sport doet, begin dan langzaam en bouw de intensiteit en duur na verloop van tijd geleidelijk op. Het is ook belangrijk om met uw arts te praten voordat je zomaar met een nieuwe training begint.

Bron: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/dagelijks-leven/behandeling-van-diabetes.


Nieuwsoverzicht