Afvallen met hardlopen

Afvallen met hardlopen

Steeds meer mensen komen tot de conclusie dat ze af willen vallen, maar hoe pak je dat aan? Je kunt het op verschillende manieren doen maar een van de beste manier is minder eten en sporten. Bijvoorbeeld hardlopen. In deze blog lees je waarom het werkt en hoe je moet beginnen.

Zorg voor voldoende motivatie

Als je hard gaat lopen dan krijg je een betere conditie en verbrand je veel calorieën. . Heb je nog niet de motivatie om hard te lopen, dan is het goed dat je hier samen met anderen aan gaat werken. Je kunt een groepje samenstellen zodat je twee tot drie keer in de week samen gaat joggen of rennen. Er zijn vast en zeker meer mensen uit je omgeving die net als jij af aan hun conditie willen werken of wat kilo’s willen kwijtraken. Als je samen gaat sporten is het eenvoudiger vol te houden, waarom? Je kunt elkaar stimuleren en motiveren en dat heb je echt even nodig, zeker in het begin, wanneer je af wilt vallen en jouw hardloopprogramma door wilt zetten. Resultaat bereik je wanneer het een gewoonte wordt om te bewegen, gezond te eten en te sporten.

Hoe begin ik met hardlopen?

Je kunt op ieder moment van de dag beginnen met afvallen door middel van hardlopen. Maar de keuze is aan jou, je kunt het maar beter niet net na het eten doen, maar het kan wel prettig zijn om tussen het werken door hard te lopen. Je loopt even alle irritaties en werkstress van je af en je bouwt conditie op. Daarnaast val je tegelijkertijd af omdat je meer gaat sporten. Wees niet direct te streng voor jezelf. Bouw het rustig op. Zorg dat wandelen, joggen, sporten en rennen een gewoonte wordt. Op die manier houd je het langer vol, integreer je het in je leefstijl en bereik je een duurzaam beter gewicht.

Werkt hardlopen echt?

Als je mensen zou vragen of het afvallen met hardlopen zou werken dan zullen de meeste mensen dit bevestigen, je moet het echter wel volhouden. Je kunt in zeer korte tijd resultaat zien, maar het gaat erom dat je vol gaat houden en hier ook plezier aan beleeft. Als je het hardlopen leuk vindt dan doe je er vanzelf meer aan, je wilt misschien wel iedere dag een half uur sporten. Dit is goed voor je lichaam, je gezondheid en voor je conditie. Werk er daarom dagelijks aan en je ziet je conditie en gewicht verbeteren.

  • Bouw het hardlopen in als een gewoonte
  • Weest niet te streng, begin gewoon
  • Ga je wat vaker rennen zorg dan voor goede hardloopschoenen
  • Zoek vrienden/buren/collega’s om elkaar te motiveren
  • Schrijf je in voor wedstrijdjes voor extra motivatie. Bekijk hier de hardloopkalender.

Zorg ook voor de juiste voeding

Wanneer je succesvol wilt afvallen door middel van hardlopen, is het ook van belang dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Binnen de basiszorgverzekering heb je daarom ook de mogelijkheid om aanspraak te maken op 3 uur voedingsadvies van een diëtist. Zelfs wanneer je na het online vergelijken de goedkoopste zorgverzekering afsluit. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om hier serieus rekening mee te houden.


Nieuwsoverzicht