Het belang van vlees in een Paleodieet

Het belang van vlees in een Paleodieet

Wanneer jij een Paleo dieet volgt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je voldoende vlees en ook vis eet. Met name het eten van veel vlees dat staat in dit dieet centraal. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat jij je misschien afvraagt hoe het nu eigenlijk komt dat vlees binnen dit dieet zo centraal staat, juist in een tijd waarin we allemaal wat minder vlees moeten eten om de CO2 uitstoot te kunnen beperken, nemen we je in dit artikel stap voor stap mee in dit dieet. Waar het voor de één uitkomst biedt, is het voor de ander een regelrechte straf om alleen maar vlees te moeten eten. Naast het feit dat vlees centraal staat binnen dit dieet, is het ook goed om te kijken naar de voordelen ervan.

Wat houdt het Paleo dieet in?

Voordat we verder gaan met de voordelen van dit dieet, is het goed eerst wat dieper in te gaan op het dieet zelf. Het dieet is namelijk al ontzettend oud en stamt al uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Omdat ze vroeger natuurlijk nog niet zo veel informatie hadden over bepaalde ziektes, zoals we deze nu wel hebben, is het dus ook niet zo heel vreemd dat er nu wat anders tegen dit dieet aangekeken wordt. Wel is het goed te weten dat dit dieet er juist voor zorgt dat we voeding wat met name op industriële wijze is samengesteld, niet tot nauwelijks meer eten. Het is zelfs zo dat het eten van veel en vooral de gezonde vetten een flinke bijdrage levert aan het verminderen van de kans op bepaalde ziekten.

De eiwitten staan centraal

Voor wie een paar kilo overgewicht heeft, kan het aan te raden zijn om naar een diëtist te gaan. Omdat niet iedere zorgverzekeraar deze kosten volledig vergoed, is online je zorgverzekering vergelijken zeker aan te raden, om te kijken of er verschillende verzekeraars zijn die deze kosten wel volledig dekken. Want ondanks het feit dat je in het basispakket recht hebt op 3 uur advies, blijkt dit in de praktijk niet voldoende te zijn om je levensstijl te kunnen veranderen. Om terug te komen op het paleo dieet, is het goed te weten dat ons lichaam niet zonder eiwitten kan. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor allerlei verschillende zaken in ons lichaam. Daarnaast zorgen voldoende eiwitten er ook voor dat je een voller gevoel krijgt, waardoor je minder eet.

De voordelen van het dieet

Eén van de voordelen tijdens dit dieet, is dat je weinig tot geen koolhydraten binnenkrijgt. Ook de inname van suikers of andere geraffineerde koolhydraten zullen worden beperkt. Dit zorgt er dus voor dat je je tijdens het volgen van dit dieet een flink stuk fitter voelt en ook je huid er beter uit gaat zien. Een andere bijkomstigheid is dat de meeste mensen die dit dieet volgen, ook de nodige kilo’s wisten kwijt te raken. In meerdere opzichten een aanrader dus.


Nieuwsoverzicht