Koolhydraatarm eten: zo hou je het vol

Koolhydraatarm eten: zo hou je het vol

Het kan een flinke uitdaging zijn om koolhydraatarm eten langere tijd vol te houden. Zeker in het begin vraagt het waarschijnlijk om aanpassingen in je dieet en moet je deze nieuwe gewoonte eigen maken. Wij geven je 4 tips om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, zodat jij een gezondere leefstijl krijgt.

Gezonde keuzes in huis halen

Jij hebt de controle over je eigen omgeving. Wanneer je keukenkastje vol ligt met chips en zoetigheid is het erg moeilijk om deze verleidingen links te laten liggen. Ook je visite heeft echt niet altijd een koekje bij de koffie nodig, want de kans is groot dat je de overgebleven snacks zelf op eet. Om een vliegende start te maken gaan alle ongezonde producten de prullenbak in. Het is namelijk al moeilijk genoeg om buitenshuis alle verleidingen te weerstaan.

Eetdagboek bijhouden

Door inzichtelijk te maken wat je allemaal eet op een dag, kun je bijhouden hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. Een eetdagboek zorgt ervoor dat je sneller gezondere keuzes maakt. Zit je al bijna aan je dagelijkse calorieën? Dan is de kans groot dat je ervoor kiest om geen dessert te nemen of die nootjes bij een vriendin af te slaan. Ook kan het zijn dat jij veel calorieën binnenkrijgt uit drinken. Door net als veel andere Nederlanders geen frisdrank of sappen meer te drinken, geef je jouw gewichtsafname en gezondheid een gigantische boost! Na een paar weken raak je gewend aan het drinken van water en thee en ga je de goede gevolgen merken. Er zijn veel handige apps die je helpen bij het tracken van je eten en drinken. Met een sim only abonnement met voldoende data hou jij altijd en overal in de gaten wat je eet en drinkt.

Eet gezonde vetten en eiwitten

Of je nu wilt afvallen of gezonder wilt gaan leven, je eetpatroon moet voldoende vetten en eiwitten bevatten om gezondheidswinst op te leveren. Als je een salade eet die uit alleen wat sla, tomaten en komkommer bestaat, heb je na een kwartier alweer trek en is de kans groot dat je wilt snacken. Eet dus niet alleen genoeg groenten maar vul je maaltijden aan met gezonde vetten uit onder andere noten, avocado en olijfolie en eiwitten uit ei, vlees, vis of vleesvervangers.

Natuurlijke koolhydraten eten

Je hoeft niet bang te zijn voor pure en natuurlijke koolhydraten, zoals die uit een wortel. Let vooral op koolhydraten van ‘witmeel’ zoals in pasta, rijst, wraps en bruin- en witbrood. Deze koolhydraten zijn op het etiket voornamelijk herkenbaar als tarwemeel en zitten verwerkt in talloze producten. Snelle koolhydraten zorgen ervoor dat er steeds veel glucose in je bloedbaan komt. Je lichaam slaat dit bij weinig beweging op als voorraadje.

Nieuwsoverzicht