Tips voor de beste kop koffie tijdens het afvallen

Tips voor de beste kop koffie tijdens het afvallen

Koffie en afvallen: gaat dit samen of niet? Sommige deskundige zijn van mening dat koffie helpt bij het afvallen. Anderen beweren juist van niet. Volgens ons ligt de waarheid in het midden. Houd je van koffie en ben je aan de lijn? Drink dan met mate én zorg ervoor dat je voor echt goede koffie kiest. Want dan geniet je optimaal.

Hoe verser de bonen hoe meer aroma! Dus voor écht lekkere koffie gebruik je geen voorverpakte koffie uit de supermarkt, maar ga je zelf malen. Dat kan heel gemakkelijk met een koffiemolen. Maal alleen de koffie die je op dat moment wil gebruiken. Want koffie verliest binnen een kwartier na het malen wel zestig procent aroma. Wil je de gemalen koffie toch bewaren? Doe deze dan in een vacuüm bakje en bewaar deze op een droge en donkere plaats.

Kies de juiste apparatuur

Wie kent hem niet? De filterkoffiezetmachine. Het kost even tijd, maar dan heb je ook een flinke pot vol, die je kunt delen met gezinsleden of collega’s. Wij adviseren je om voor gebruik de filter met heet water te spoelen. Zo voorkom je een papiersmaak.

Snak je naar een uitstekende espresso? Dan zijn koffiemachines ideaal. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Wil je snel één kopje koffie: dan is een koffiecupmachines een goede keuze. Wil je meer aroma? Met een volautomatische machine zet je met één druk op de knop een heerlijke koffie gemaakt van versgemalen koffiebonen. Een aparte koffiemolen is dan niet eens nodig. Bovendien kun je met deze machines met alle gemak ook een heerlijke lungo zetten. Sommige apparaten hebben wel meer dan tien verschillende soorten koffie voorgeprogrammeerd.

Tips voor de lekkerste cappuccino

Ben jij een echte cappuccino-fan? Kies dan voor een machine, die melk kan opschuimen. Hiervoor zijn drie verschillende mogelijkheden: een stoompijpje een cappuccinotore, of een geïntegreerde melkkan. Een stoompijpje blaast hete lucht, waardoor de melk gaat schuimen. De cappuccinotore zorgt ervoor dat de machine met een slangetje melk opzuigt uit een beker of rechtstreeks uit het pak. Er zijn ook machines met een geïntegreerde melkkan. Deze kan kun je met melk en al in de koelkast zetten. Als je een cappuccino wilt zetten, dan sluit je de melkkan op de machine aan. De machine haalt automatisch de juiste hoeveelheid melk uit de kan en maakt deze lekker schuimig.

Toch niet helemaal tevreden over de smaak? Dan kun je deze op verschillende manieren aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de maling van de bonen aanpassen, een andere smaaksterkte instellen of andere bonen kiezen.

Onderhoud

Nog een laatste tip: Gebruik je een koffiemachine en merk je dat de kwaliteit van je koffie achteruit gaat? De belangrijkste oorzaak daarvan is slecht onderhoud. Controleer of de machine goed schoon is en ontkalk altijd op tijd. Geef de machine regelmatig een volledige onderhoudsbeurt. Hierbij worden kalk, vuil en vetten verwijderend en voorkom je dat er beschadigingen ontstaan aan de onderdelen van je machine. Zo gaat je apparaat veel langer mee!


Nieuwsoverzicht