Kombucha is dé low carb zomerhit

Kombucha is dé low carb zomerhit

Onderzoek heeft aangetoond dat koolhydraatarme diëten erg effectief zijn om af te vallen. Als jij wilt afvallen dan is het ook slim om alleen maar koolhydraatarme gerechten te maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de artikelen van Niels Bosman om zulke heerlijke recepten te vinden waar je gewicht mee kunt verliezen. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat je niet te veel koolhydraten eet, anders ga je immers niet afvallen. Daarnaast is het ook zeker verstandig om kombucha bij afvallen te gebruiken. Sterker nog, dit is zelfs echt dé low carb zomerhit van 2021!

Vervanger van frisdrank

Als je wilt afvallen dan moet je natuurlijk beslist geen frisdrank drinken, dat weet iedereen. Maar, wat kun je dan wel drinken? Nou, kombucha dus! Dit is zelfs de perfecte vervanger van frisdrank! Dit zorgt er direct ook voor dat drankje zo populair aan het worden is. Kombucha voldoet namelijk aan diverse eisen, zo is dit drankje erg puur en ook nog eens onbewerkt. Deze gefermenteerde drank is bovendien zeer geschikt als je je eigen gezondheid graag wilt verbeteren. Kombucha mag dan wel dé low carb zomerhit zijn, het wordt dus ook gedronken omdat het goed voor onze gezondheid is.

Gezondheidsvoordelen

Kombucha is onder andere gezond doordat het suikervrij is, daarover later meer. Dit drankje is namelijk ook gezond voor je aangezien het valt onder de probiotica. Dit betekent in principe dat het drinken van kombucha je darmen voorziet van gezonde bacteriën die veel aspecten van je gezondheid kunnen verbeteren, waarbij je onder meer kunt denken aan je spijsvertering. Daarnaast heeft kombucha nog meer gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld doordat het antioxidanten bevat. Dit is echt essentieel voor een gezond lichaam, terwijl het ook een ontgiftende werking heeft, je meer energie geeft en zorgt voor een sterk immuunsysteem.

Afvallen

Alsof kombucha nog niet goed genoeg was, is het ook nog eens mogelijk om dit drankje te gebruiken als je wilt afvallen. Deze gefermenteerde drank kan hierbij helpen doordat het zo goed als geen suikers bevat, zoals eerder al genoemd is. Bovendien heeft het een verwaarloosbaar alcoholpercentage, dus daar zul je geen last van hebben. Daarom is het mogelijk om wijn, frisdrank, et cetera in te ruilen voor kombucha, wat een nagenoeg suikervrije versnapering is waardoor je gemakkelijk kilo’s kwijt kunt raken. De ongezonde drankjes zorgen er namelijk vaak voor dat je niet goed kunt afvallen, maar door kombucha te drinken zul je hier geen last meer van hebben.

Controle

Kombucha is dus dé low carb zomerhit van 2021, waardoor het direct ook steeds populairder wordt in ons land. Een logisch gevolg hiervan is dat er meer varianten verkrijgbaar worden in de supermarkt. Je moet als je in de winkel staat bij de kombucha drankjes daarom goed controleren of er daadwerkelijk geen tot weinig suikers in het drinken zitten. Producenten voegen namelijk nog wel eens suikers toe aan kombucha om de smaak nog wat beter te maken, maar als je wilt afvallen dan zit je hier natuurlijk niet op te wachten.


Nieuwsoverzicht