5 Instagram accounts die je moet volgen voor koolhydraatarme recepten

5 Instagram accounts die je moet volgen voor koolhydraatarme recepten

Een koolhydraatarm dieet is voor veel mensen de ideale manier om af te slanken en overtollig vet kwijt te raken. Deze manier van eten is zeer populair en succesvol. Je lichaam gebruikt koolhydraten in eerste instantie als energiebron, maar overtollige koolhydraten kunnen worden opgeslagen als vet. Door minder koolhydraten te eten kun je dus afvallen. Op internet vind je een groot aantal websites met recepten, verhalen en tips. Ook Instagram staat vol met prachtige inspirerende en kleurrijke foto's van koolhydraatarme maaltijden.

@keto.meal

Een groot Instagramaccount dat dagelijks met smaakvolle en gezonde koolhydraatarme recepten komt is @keto.meal. Het ketogeen dieet staat voor het eten van weinig koolhydraten. Wel eet je veel eiwitten, vet en groente. Het doel hiervan is dat je lichaam omschakelt van het verbranden van koolhydraten en eiwitten naar het verbranden van je vetreserves waardoor je afvalt. De kleurrijke maaltijden bevatten vaak veel groente en vlees of vis. Ook deelt het Instagramaccount tips over hoe je koolhydraatarm kunt eten met een klein budget.

@fromgoudatogreat

Een ander leuk Instagramaccount is @fromgoudatogreat. Hier volg je Devi op haar tocht naar een gezond gewicht. Ze deelt foto's van haar maaltijden, lichaam, tips en recepten met haar volgers. Zo kun je simpele lowcarb recepten vinden en geeft ze een duidelijk inzicht in wat ze eet op een dag en welk effect dit heeft op haar gewicht.

@veganbowls

Dankzij internet kunnen we ons verlekkeren bij de foto's van een ander die zich duizenden kilometers verderop bevindt. @veganbowls deelt gezonde, plantaardige recepten die je makkelijk thuis klaar kunt maken. Vaak zijn deze recepten zeer laag in koolhydraten en eet je voornamelijk veel groente. De foto's op dit Instagramaccount zijn prachtig, alle recepten worden namelijk gefotografeerd in een schaaltje van een halve kokosnoot.

@cooking_melody

@cooking_melody deelt naast supergezonde recepten ook tips en oefeningen om fit te worden en calorieën te verbranden. De koolhydraten in de maaltijden worden meestal vervangen door eiwitten en verse groenten. De calorische waarde vermeldt ze doorgaans bij het recept, zodat je gelijk weet hoeveel je binnenkrijgt en dus nog kunt eten mocht je op dieet zijn. Melody deelt ook voor en na foto's van mensen die dankzij een gezonde leefstijl vele centimeters zijn kwijtgeraakt.

@mienxvitamien

Ook van Nederlandse bodem zijn er vele leuke Instagramaccounts die koolhydraatarme recepten en tips delen. @mienxvitamien volgt een traject naar een gezondere leefstijl en deelt op haar account foto's van haar maaltijden, zodat jij mee kunt profiteren van haar nieuw opgedane kennis.

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze accounts en wil jij graag koolhydraatarm eten maar ben je bang dat dit erg lastig is? 75% van de mensen met overgewicht lijdt aan een koolhydraatverslaving. Doe de test om te kijken of dit voor jou ook het geval is.


Nieuwsoverzicht