Tips om voeding te promoten in het dagelijks leven

Tips om voeding te promoten in het dagelijks leven

Je hebt een bedrijf in voedingssupplementen en je wil graag je promotie een boost geven? Er zijn daar veel manieren voor. Je moet vooral creatief omgaan met de middelen die je hebt. Wil je weten hoe jij je promotie op orde krijgt? Lees snel verder en kom erachter.

Verlaag de impact op het milieu

Je kan je promotie al een boost geven door je promotiemateriaal zoals flyers en visitekaartjes te maken van duurzaam papier. Denk hierbij aan bijvoorbeeld groeipapier bedrukken, biotop papier, kraftpapier en bierpapier.

Denk aan de verpakking van je product

De manier hoe je het product verpakt en opstuurt is erg belangrijk. Alleen inpakpapier is niet voldoende. Denk ook aan bijvoorbeeld je eigen vloeipapier bedrukken, of eigen lintjes en cadeaustickers. Hiermee is de presentatie van het product veel luxer en maak je het uitpakken nog leuker dan het is.

Organiseer een contest op sociale media

Wedstrijden op sociale media zijn een leuke, gemakkelijke manier om in contact te komen met klanten en meer fans/volgers en prospects voor uw bedrijf binnen te halen. Facebook-wedstrijden genereren gemiddeld 34% nieuwe klanten per campagne, wat een geweldige manier is om het lage organische bereik van het platform te bestrijden.

Wat de positionering betreft, moeten de winnaar(s) van jouw Facebook- of Instagram-giveaway de kans krijgen om als eerste jouw nieuwe aanbod in handen te krijgen, en dit gratis of tegen een gereduceerd tarief te krijgen.

Stickeren maar

Koop een grote lading aan stickers en plak deze waar ze geplakt kunnen worden. Met stickers promoot jij je merk heel makkelijk en opvallend. Gelukkig kan je stickers in verschillende maten laten maken en kan je ook duurzame materialen kiezen.

Maak een mooie brochure

Met een brochure kan jij heel goed je publiek informeren. Met gezonde voeding is het belangrijk dat de gebruiker precies weet wat er gedaan moet worden. Instructies zijn erg belangrijk dus. Een alternatief voor brochures zijn folders.

Schrijf een blogpost over voedingsproducten of voeding

Wanneer je jouw nieuwe product of dienst promoot, heb je mogelijk geen bestemmingspagina waar klanten of abonnees naartoe kunnen gaan. Jouw nieuwe productaanbod kan immers gewoon een upgrade zijn op een bestaand platform of account. In dit geval is jouw doel misschien niet om meer klanten te krijgen, maar om de bestaande klanten aan zich te binden, of om slapende klanten opnieuw te binden aan jouw bedrijf.

Het schrijven van een blogpost over het nieuw gelanceerde item is een geweldige manier om dieper in te gaan op alle details, functies en voordelen die je anders op een bestemmingspagina zou opnemen, en je kunt de link naar de blogpost delen via jouw e-mails of social media kanalen.

Flyer mania

Flyers zijn een goede en snelle manier om te promoten. Kies zorgvuldig uit hoe je de flyers verspreid en wanneer, anders wordt het opgevat als spam. Flyers zijn het type drukwerk dat je in grote hoeveelheden erg gunstig kan kopen. Dus gooi ze door de bus of ga naar drukke plekken en deel ze uit.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn erg handig. De ontvanger heeft alle belangrijke gegevens op een plek van jou. Je bedrijf wordt gepromoot en de contactgegevens zijn bij de hand.


Nieuwsoverzicht