Top 5 keukenapparaten

Top 5 keukenapparaten

Volg je een van de bekende koolhydraatdiëten om af te vallen of wil je gewoon gezonder leven? Bij koolhydraatdiëten sta je vaak wat langer in de keuken om je eten te bereiden. Je kostbare tijd wil je soms liever aan iets anders besteden dan aan uren in de keuken staan. Gelukkig zijn er veel handige keukenapparaten die je kunt aanschaffen. Dankzij deze apparaten staan je gerechten sneller op tafel en wordt het dieet volhouden net iets makkelijker. Wat zijn de apparaten die je echt moet hebben?

Slowjuicer

Wil je aan de slag met gezonder leven en eten? Dan is het eerste wat mensen je aanraden het eten van voldoende groente en fruit. Voldoende groente en fruit binnenkrijgen is voor veel mensen lastig. Er zijn kleine trucjes die je kunt toepassen om het wat makkelijker te maken. Zo kun je gedurende de dag meer groente nuttigen; voeg dus groente toe aan je ontbijt, lunch of tussendoortjes. Zo is de avond niet het enige moment voor groente.

Een versgeperst groentesapje is ook een goede manier om meer groente binnen te krijgen. Schaf hiervoor een slowjuicer aan. Dit keukenapparaat zorgt ervoor dat je alle vitaminen en mineralen uit de groente binnenkrijgt. En daarmee maak je in een handomdraai de beste groentesapjes in je eigen keuken.

Blender

Ook een blender is een belangrijk keukenapparaat voor iedereen die gezonder wil leven. Je kunt er in een handomdraai smoothies mee maken. Ideaal voor een snel en gezond ontbijt. En wat dacht je van gezonde pannenkoeken op basis van banaan, havermout en ei. Zo gemaakt met de blender en een fantastisch en voedzaam ontbijt.

Keukenweegschaal

Veel diëten werken door middel van het tellen van calorieën of punten. Volg je zo’n dieet dan is er één keukenapparaat onmisbaar: de keukenweegschaal. Met een keukenweegschaal weet je precies wat je binnenkrijgt. De beste manier om je portiegrootte in bedwang te houden is alleen koken wat je nodig hebt. Met een keukenweegschaal kun je alles afwegen. Zo maak je nooit te veel en eet je dus ook niet meer dan nodig.

Slowcooker

Een minder bekend keukenapparaat is de slowcooker. Dit klinkt misschien als iets wat je oma in de kast heeft staan, maar de slowcooker is weer helemaal terug van weggeweest. Het handige aan dit apparaat is dat je de ingrediënten erin gooit en vervolgens niets meer hoeft te doen. Na enkele uren is je eten klaar. De ideale manier om snel en makkelijk een voedzame en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Airfryer

Het laatste keukenapparaat uit dit rijtje is de airfryer. Bij een gezond en gebalanceerd eetpatroon hoort ook af en toe iets lekkers. Eet jij graag patat met snacks? Met een airfryer wordt deze maaltijd een stuk minder ongezond dan uit de frituurpan. Maar met de airfryer kun je ook gezonde maaltijden klaarmaken. En patat kan ook koolhydraatarm, bijvoorbeeld als je gaat voor groentefriet!

Kosten en ruimte

Al die apparaten samen verhogen het energieverbruik in huis misschien een beetje. Om de kosten voor jouw gezonde dieet zo laag mogelijk te houden, kun je contracten vergelijken. Energie vergelijk je online en zo vind je makkelijk een goedkoop contract. Stap je door de apparaten meer over van gas naar stroom? Dan kun je, als je kiest voor groene energie, een beetje meer bijdragen aan het milieu.

Denk voor je een nieuw keukenapparaat aanschaft wel goed na. Veel mensen hebben heel veel apparaten in hun keukenkastjes staan die ze nooit gebruiken. Dat is natuurlijk zonde. Ga je keukenkastjes langs en kijk of je dat nieuwe apparaat echt nodig hebt.


Nieuwsoverzicht